Neljä yötä avajaisiin!

07.06.2021

Neljä päivää avajaisiin, alkaa vähän jännittää ja kauhistuttaa. Mut samalla myös tosi helpottunut olo, että tää vihdoinkin tapahtuu. Puolen vuoden valmistelut alkaa konkretisoitumaan ja päästään käytännön tekemiseen, jes! Vihdoin!

Kuten aina, elämme jännittäviä hetkiä. Jotta avaaminen ei menisi ihan ongelmitta ja pysyisi jännitys viimeiseen asti, vaunua ei ole vieläkään teipattu, vaikka avajaisiin on tosiaan neljä päivää aikaa. Vaunun teippauksien suunnittelussa on mennyt oma aikansa, kun on monta osapuolta mukana, mutta ollaan lopullisiin suunnitelmiin tosi tyytyväisiä. Teippausfirma on vaihtunut viime hetkellä tiukan aikataulun vuoksi, mutta toiveikkaina me luotetaan lupaukseen, että vaunu on valmis 9.6. mennessä. Sormet ristiin!

Siitä alkaa sitten pikajuoksu, kun pestään vaunu kauttaaltaan, kannetaan pienlaitteet sisälle ja kaikki muu irtaimisto, hyllyt kiinnitetään seinille yms. sillä meidän pitää olla torstaina kello 13 Ratinassa viemässä vaunua paikalleen. Torstai-ilta meneekin vaunua aseteltaessa ja viimeistellessä, sekä terassia rakentaessa.

Nyt ollaan maanantai oltu liikenteessä. On haettu lisää pöytiä ja tuoleja, vaunuun osia ja raaka-aineita, koska leipomisurakka alkaa nyt!

Käytiin myös meidän uuden yhteistyökumppanin Nokian Panimon tehtaalla. Päästiin ensin maistelemaan eri tuotteita ja päätettiin sitten meidän suosikit, joita ostettiin kahvilan valikoimaan.

Isoja juttuja on myös tapahtunu viime päivinä. Meitä haastateltiin torstaina Aamulehteen, mikä oli ihan hullun siisti juttu! Perjantai aamuna toimittaja soitti meille ja kysyi, voisimmeko ottaa kuvia juttua varten. Me oltiin just tultu keittiölle, kaikki ihan just heränneen näköisinä. Katottii toisiamme silmiin ja viitottiin että APUA ja sovittiin aika iltapäivälle. Heti puhelun loputtua lähettiin kaikki äkkiä kotiin laittautumaan kuvia varten. Sen jälkeen palattiin vielä leipomaan ja laittamaan vaunu kuvauskuntoon. Onneksi oli niin osaava kuvaaja, että kuvista tuli lopulta tosi hyviä!

Tänä aamuna saatiin eräässä tapaamisessa kuulla, että juttu oli julkaistu, ja vieläpä kahden sivun kokoisena, paperisessa lehdessä. Mitää?! Oltiin ihan äimänä ja niiin tajuttoman onnellisia. Jutun voi tosiaankin lukea 7.6. Aamulehdestä, paperisena tai sähköisenä. Kiitos vielä Tiina Uimaluomalle kivasta haastattelusta ja loistavista kuvista!

Olipa muuten ihana tuoda vaunu ulos tuulettumaan ja mahtavaa taas kuulla ohikulkijoilta, kuinka vaunun aukeamista odotetaan innolla!