Meidän kuulumisia

20.04.2021

Long time no see! Me ei olla ehditty kirjoittamaan blogiin hetkeen ja se on harmi, kun olisi niin paljon sanottavaa. Viime näkemästä on tapahtunut taas paljon. Ollaan keskitytty kesän toimipaikkaan, nettisivujen tuotteisiin ja olihan tuo pääsiäissesonki tuossa myös. Noi on ehkä sellaisia pääkohtia, mutta meidän päivät kuluvat pitkälti toimistohommien parissa, sillä kahvilan avaaminen ja yrityksen ylläpito vaatii paljon suunnittelua ja valmistelua. On prokkista jos toista, ja projekti ottaa käänteitä viikottain, joka tuo omat haasteensa mutta kasvattaa luonnetta!

Voitaisiin aloittaa siitä, miten tää projekti on kasvattanut meitä ja miten me ollaan kehitytty ajan kanssa. Ensinnäkin, nyt me siedetään huonoja uutisia paremmin kuin koskaan. Noustaan tuhkasta minuuteissa ja meillä on jo seuraava suunnitelma valmiina, jatkuvasti menossa eteenpäin. Meidän ryhmädynamiikka on kehittynyt, ollaan puhuttu keskenämme meidän jokaisen suhtautumisista ja näkemyksistä, sekä opittu puhuun mahdollisimman suoraan toimiaksemme paremmin tiiminä. Se toimii, koska näinkin tiiviissä työskentelyssä jokaisen pitää puhaltaa yhteen hiileen, ja ilman avoimuutta se dynamiikka alkaa rapistua. Ollaan siis käytännössä opittu itsensä ja muiden johtamista, tiimihenkeä, artikulointia (väärinkäsitysten välttämiseksi) ja perehdyttämistä. Me halutaan rohkasta jokaista puhumaan suoraan. Jos jokin ei toimi tai esimerkiksi sun tunteita on loukattu, SANO SE. Kaikesta voi puhua ja aikuisina siihen pitäisi kaikilla riittää kärsivällisyyttä ja asiallisuutta. Se myös keventää ilmapiiriä huomattavasti ja antaa inspiraatiolle tilaa, kun ei tarvitse stressata epäolennaisista asioista. Avoimuus kunniaan!

Henkisten taitojen lisäksi meidän sähköpostikirjailun kehittyminen on ihan next level. Ollaan opittu tekeen niiiin hyviä sähköposiviestejä, joissa pysytään aiheessa, mutta niissä on vähän persoonaa ja kieliasu on oikeaoppista. Ne myös tulee tosi nopeasti! Okei, jos niitä rustailee tuntikausia putkeen, niin viimeisiä viestejä pitää tuijottaa ja etsiä synonyymeja googlesta koska aivot ei toimi enää. Onneks ollaan niin tehokkaita että saadaan usein noi asiat hoidettua päiväsaikaan ja virkeissä fiiliksissä. Me rakastetaan kaikkia kliseisiä tervehdyksiä ja loppuläpinöitä, kuten "Yhteistyötämme innolla odottaen" ja jokainen sähköposti lopetetaan tilanteeseen sopivalla "Aurinkoista viikonalkua toivottavat Cafe Nappaa tytöt". Ollaan huomattu, ettei monet menestyneet ja korkeavirkaset ihmiset käytä näitä ja hyvin niilläkin menee, mutta meistä ne on vaan niin hyväntuulisia ja pirskauttaa iloa niinkin arkiseen asiaan kuin sähköpostit. Moni tuntuu pitävän sähköpostejakin itsestäänselvinä, mutta kyllä se vaikuttaa siihen millasen kuvan annat itsestäs ammattilaisena.

No entäs ne puhelinsoitot. Uskokaa tai älkää, mutta voit soittaa väärin! Kun soitat uudelle kontaktille, niin samalla hengenvedolla on hyvä esitellä itsesi ja muutamalla sanalla asiasi. Älä missään nimessä sorru kyselemään, onko se tietty ihminen kuulolla. Meille on lyöty luuria korvaan kun puhelu avattiin, mitään ei kuulunut ja kysyttiin että onkohan soitettu oikealle ihmiselle. Epäilemme, että tää saattaa johtua puhelinmyyjistä, sillä ihmiset karttavat puhelimeen vastaamissta nykypäivänä. Ollaan myös törmätty ikävään ilmiöön, jossa tietyissä piireissä jotkut on haluttomia puhumaan, kun soittajan paikalla on meidän kaltainen nuori nainen. Muun muassa saatiin täysin eri tulos, kun yhden meistä isoveli soitti samalla asialla. Sen takia sähköpostit for life. Kaiken A ja O on, että ei paskanjauhantaa. (Silmiä avaava kirjasuositus tähän väliin; Andre Spicer, Paskanjauhantabisnes )

Meijän kahvilan fyysisen liiketilan hankkiminen on ollut pitkä ja työläs matka, ja se on sisältänyt lukemattomia yhteydenottoja, rahoituspalavereita, rahoitushakemusta, kannattavuuslaskelmia ja paljon red bullia. Se on aika hullu tahti, kun asiat lähtee yhtäkkiä rullaamaan, sitten yhdessä hetkessä ei olekkaan enää mitään käsissä. Ja sitten tulee taas uusi käänne, ja ollaan kaksi askelta edellä. Jos jotain tästä projektista jää käteen, niin epävarmuuden sietoa, nopeaa reakointikykyä ja pitkä pinna. Tällä hetkellä tilanne on se, että liiketoimintasuunnitelmat on laitettu eteenpäin laskelmineen ja hakemuksineen, ja nyt odotetaan rahoittajan lopullista päätöstä. Meijän unelman toteutuminen on lähempänä kuin koskaan, ja se on suorastaan liikuttavaa. Eli jos nyt kaikki menee hyvin niin meillä olis melko mahtava toimipaikka kesäksi. Siitä voidaan kirjottaa sit sataviiskyt blogitekstiä kuvineen! Meijän pitäis saada lisää tietoa parin viikon sisällä ja sillon joko itketään tai juhlitaan niin hitosti. Tai no, itketään joka tapauksessa. Mutta erittäin lupaavalta näyttää!!

Tää toimipaikan löytäminen ei oo ollut mikään helppo homma, ja todellista aivotyötä ja salapoliisin tiedustelutaitoja tässäkin on tarvittu. Ollaan saatu todella paljon apua koululta, ja erityisesti halutaan kiittää meidän opettajia Riitta Brännarea ja Pilvi Torvista, jotka on meidän synkkinä hetkinä valanut uskoa ja konsultoineet meitä kun ollaan eniten apua tarvittu ja puhuneet meidän puolesta. Ollaan oltu todella tiiviisti yhteydessä koulun edustajiin, ja mitä enemmän ollaan toimittu yhteistyössä niin sitä enemmän ollaan kyllä saatu apua ja neuvoja, jotka on vienyt meitä eteenpäin tässä projektissa.

Aurinkoisin & taistelutarmoa huokuvin terveisin Cafe Nappaan tytöt